Norran's reportage 28/5

Jessica Sidenmark och Ola Stenlund paddlade tillsammans i laget Inte alla indianer i kanoten.Jessica Sidenmark och Ola Stenlund paddlade tillsammans i laget Inte alla indianer i kanoten. Foto: Gunnar Westermark

Bra flyt i Karsbäcken Open

ANNONS
 
Ett 20-tal ekipage ställde upp i årets upplaga av Karsbäcken Open. Vinnare i tävlingsklassen blev Bäckknäckarna – Nils Nilsson och Jonas Lidén.
 

Årets upplaga av kanottävlingen Karsbäcken Open bjöd på solsken, lämplig värme och perfekta vattenförhållanden. Men också en rejäl mot- och sidvind för deltagarna i tävlingsklassen, som paddlade de första kilometerna över sjön Långträsket.

Lars Karlander paddlade i en specialbyggd lätt kajak.Lars Karlander paddlade i en specialbyggd lätt kajak. Foto: Gunnar Westermark

Som vanligt fick kanotisterna även vara med om en hel del naturupplevelser. Bland annat uppehöll sig både bäver och älg i och omkring vattnet.

Ovanlig modell

Några av ekipagen stack ut, inte minst den uppblåsbara kajak som Eiler Marklund ställde upp i.

Karsbäcken Open är både en tävling och en naturupplevelse.Karsbäcken Open är både en tävling och en naturupplevelse. Foto: Gunnar Westermark

Deltagarna i tävlingsklassen paddlade de tre milen mellan Långträsk och Valfors och där tog alltså Bäckknäckarna hem segern.

Vi känner att vi fick så mycket positiv respons att vi nästan svävar.

Motionsklassen körde halva sträckan, med start i Braxträsk. Där vann Elias Karlsson kajakklassen, medan Björn Lindholm och Lars Eriksson var snabbast bland kanadensarna.

Solen sken över deltagarna i Karsbäcken Open i år.Solen sken över deltagarna i Karsbäcken Open i år. Foto: Gunnar Westermark

Arrangören Gunnar Westermark konstaterar att han och hans kollegor fick jobba en hel del med att rensa virke ur bäcken dagarna innan start, men att förhållandena var fina och att allt flöt på bra under tävlingsdagen:

– Vi känner att vi fick så mycket positiv respons att vi nästan svävar.

Jubileum

Nu ser han fram emot nästa års tävling, som också blir tioårsjubileum.

– Jag ska prata med Nils Eriksson och Johan Samuelsson som startade upp tävlingen, då måste vi göra något trevligt, säger Gunnar Westermark.

Resultat topp tre

Tävlingsklass 30 km:

1. Bäckknäckarna, Nils Nilsson/Jonas Lidén, tid 4.00

2. Team Vulkteamet, Enar Nordvik/Tomas Nordvik, 4.07

3. Team Lövlund, Jimmy Jonsson/Simon Jonsson, 4.15

Motionsklass 15 km, kajak:

1. Elias Karlsson, 1.45

2. Lars Karlander, 1.58

3. Eiler Marklund, 2.16

Motionsklass 15 km, kanadensare:

1. Bottenskrapet, Björn Lindholm/Lars Eriksson, 1.48

2. Försiktigheten 1825, Simon Forslund/Markus Hamreby, 1.50

3. Botten upp, Andreas Lundmark/Tommy Hageräng, 1.59


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0